Mansikkahyytelökakku

Tein ohjeen mukaisen kakun pieneen irtopohjavuokaan, mutta täytettä tuli turhan paljon.

Kannattaa siis tuplata keksien määrä ja tehdä kakku normaalikokoiseen vuokaan.

Hienonna keksit ja sekoita niihin muutama lusikallinen pilttiä tai muuta vähäsokerista marja- tai hedelmäsosetta.

Taputtele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (reunat kannattaa kelmuttaa).

Seos on aika tahmaista ja huonosti levittyvää, joten sormiin kannattaa hieroa tilkka öljyä, niin homma sujuu helpommin.

Vatkaa vaniljavaahto ja sen sekaan rahka sekä tuorejuusto.

Lisää survotut mansikat ja mausta.

Itse lisäsin steviaa, vaniljaa myllystä sekä hienonnettua sitruunamelissaa.

Purista puolikkaan sitruunan mehu kattilaan, lisää hieman vettä.

Kuumenna kiehuvaksi ja liota liivate (itse käytin 4tl liivatejauhetta, olisi saanut olla enemmän, koska puolet ) nesteeseen.

Lisää seos hyvin sekoittaen täytteen joukkoon.

Kaada täyte vuokaan ja laita jäkaappiin.

Koristele kakku parin tunnin hyytimisen jälkeen esim.

mansikanpuolikkailla ja sitruunamelissan lehdillä.

Anna hyytyä yhteensä ainakin 4 tunia, mielellään yön yli.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 127 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive (täysjyvä, kuitu) (Bisca), annos 13.3g300g1304kcal24g185.8g50.9g18g
Piltti, kuningatar165g91kcal0.8g23.1g0.8g2g
Flora Vanilla 12%450g854kcal20.2g71.9g53.9g0g
Maitorahka,maustamaton rasvaton (Rainbow), annos 250g450g288kcal49.5g18g1.3g0g
Mansikka 1049g488kcal5.2g88.1g2.1g19.9g
Sitruunamehu, laimentamaton150g32kcal0.4g2.4g0g0.1g
Liivate 36g125kcal30.8g0g0g0g
Philadelphia extra light -tuorejuusto, 5% rasvaa450g450kcal49.5g13.5g22.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6096g7262kcal360.8g805.6g263g80g
Valittu annoskoko3048g3631kcal180.4g402.8g131.5g40g
Annoskoko puolitettuna1524g1816kcal90.2g201.4g65.8g20g
Arvot/100g100g119kcal5.9g13.2g4.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368106