Kermainen lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo ja huuhtele.

Leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata rasva kattilaan ja lisää joukkoon kasvikset.

Kääntele muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja liemikuutiot ja maustepippuri.

Keitä kasviksia kunnes ovat lähes kypsiä.

Lisää joukkoon pakaste lohikuutiot ja ruokakerma.

Keitä miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 488 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)8.7g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Purjosipuli 8.7g2kcal0.2g0.2g0g0.2g
Peruna, keskikokoinen 60g63g38kcal0.9g8.1g0.1g0.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g16g4.6kcal0.1g1g0g0.4g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 3.5g25kcal0g0g2.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.5g8.6kcal0.3g1.7g0g0.1g
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 2.8g8.4kcal0.3g0.9g0.4g0g
Lohikuutiot, Rainbow (pakaste)50g60kcal10g0g1.7g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)25g21kcal0.2g0.9g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana610g339kcal24.2g26.4g13.4g2.8g
Valittu annoskoko305g170kcal12.1g13.2g6.7g1.4g
Annoskoko puolitettuna153g85kcal6.1g6.6g3.4g0.7g
Arvot/100g100g56kcal4g4.3g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=180904