Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 515g734kcal64.3g1.5g52.7g0g
Sokeri 299g1215kcal0g299.1g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g82g287kcal2.9g66.3g0.8g2.5g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g70g235kcal0.1g57.5g0.1g1g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 47g173kcal8.7g5.1g10.1g14.2g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA468g748kcal34.1g74.8g32.7g0g
Pandan tumma suklaa 150 g351g1873kcal17.2g182.4g112.3g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl936g3368kcal18.7g25.3g355.5g0g
Sokeri 140g570kcal0g140.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g28g112kcal0g27.8g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g117g47kcal0g11.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6104g18723kcal292g1783.4g1128.4g35.4g
Valittu annoskoko3052g9362kcal146g891.7g564.2g17.7g
Annoskoko puolitettuna1526g4681kcal73g445.9g282.1g8.9g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173905