Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g1403g140kcal8.4g19.6g1.4g9.8g
Sokeri 238g968kcal0g238.2g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L842g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 421g139kcal0g2.1g0g0g
Suola, annos 3g7g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g7g2.8kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 22g24kcal1.8g3.7g0.1g0.5g
Tilli, tuore 112g34kcal4.1g1g0.9g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6104g2616kcal28.6g529.2g4.8g25.4g
Valittu annoskoko3052g1308kcal14.3g264.6g2.4g12.7g
Annoskoko puolitettuna1526g654kcal7.2g132.3g1.2g6.4g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108