Parsasalaatti (Kevennys)

Ainekset:

1 pnt Vihreä parsa
1 pnt Valkea parsa
1 ras Miniluumutomaatti
1 kpl Punasipuli
0,1 l Punaviinietikka
3 rkl Hunaja
1 pnt Ruohosipuli

Rypsiöljyä
Suolaa ja Mustapippuria maustamiseen

Ohje:

Kuori ja leikkaa punasipulit suikaleiksi.

Ota kattila, laita etikka ja hunaja kattilaan, kiehauta ja lisää leikatut punasipulit kattilaan ja anna hautua, kunnes sipulit ovat läpikuultavan punaisia.

Huuhtele tomaatit, asettele uunipellille ja paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Kuori ja poista kannat parsoista, keitä noin 3-5 minuuttia paksuudesta riippuen.

Jäähdytä kylmässä valuvassa vedessä.

Pilko parsat ja siivilöi sipulit.

Leikkaa ruohosipulit pieniksi, yhdistä raaka-aineet ja sekoita.

Mausta ja asettele lautaselle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hunaja 120g396kcal0.6g97g0g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Tankoparsa, vihreä1000g120kcal13g12g2g35g
Parsa 1000g155kcal12.8g12g2g15g
Punasipuli, kuorittu, 100g200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Miniluumutomaatti, annos 250g500g100kcal3g16.5g1.5g0g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g6g1.2kcal0g0.4g0g0g
Rypsiöljy 20g177kcal0g0g20g0g
Ruohosipuli, tuore200g54kcal2.8g7.6g1.2g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6112g2137kcal70.4g313.2g54.4g113.4g
Valittu annoskoko3056g1069kcal35.2g156.6g27.2g56.7g
Annoskoko puolitettuna1528g534kcal17.6g78.3g13.6g28.4g
Arvot/100g100g35kcal1.2g5.1g0.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296346