Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 31g97kcal3.3g18.4g0.7g1.7g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g51g147kcal5.1g28.9g1.2g10.1g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g3.1g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 56g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 85g88kcal19g0g1.3g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g62g194kcal11.8g3.1g15.5g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g0.8g2.9kcal0.1g0.6g0g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)14g11kcal0.2g2.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana612g1131kcal79g107.4g43g23.6g
Valittu annoskoko306g565kcal39.5g53.7g21.5g11.8g
Annoskoko puolitettuna153g283kcal19.8g26.9g10.8g5.9g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.5g7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=206135