Keftedes

500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
2 kuutioitua sipulia
reilu desi korppujauhoja
1-2 rkl minttua
1½ dl punaviiniä
1 muna
suolaa
pippuria

Paistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl jauhoja
4 rkl viiniä

Kaada viini korppujauhojen päälle ja anna vetäytyä n. 10 min. Purista ylimääräinen neste pois.

Hauduta sipulia öljyssä, kunne se pehmenee.

Sekoita kaikki ainekset hyvin.

Muotoile taikinasta (pieniä) lihapullia, jauhota ne ja paista pannulla oliiviöljyssä.

Pirskottele paiston loppuvaiheessa vielä viiniä lihapullien päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Lilli91

Lilli91 sanoi...

Minttua kannattaa laittaa ihan rohkeasti, itse laitoin 1 rkl eikä maistunut kyllä yhtään.

keskiviikko 27.02.2013 klo 19:05

AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha141g234kcal26.7g0g14.1g0g
Sipuli (kuorittu)56g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Minttu, tuore (-), annos 1g0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Punaviini 56g40kcal0.2g0.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 17g24kcal2.1g0.1g1.7g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 16g137kcal0g0g15.5g0g
Korppujauho 20g72kcal2.1g14.8g0.2g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana612g1044kcal63.6g35.4g63.2g4g
Valittu annoskoko306g522kcal31.8g17.7g31.6g2g
Annoskoko puolitettuna153g261kcal15.9g8.9g15.8g1g
Arvot/100g100g171kcal10.4g5.8g10.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=342489