Quiche Lorraine

Ohjeesta tulee kaksi piirasvuoallista.

Valmista pohjat: nypi margariini, suola ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.

Taputtele pohjat piirasvuokiin jauhotetuin sormin.

Nosta pohjat jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun lämmität uunin 200 asteeseen.

Kypsennä pohjia noin vartti, ennen kuin lisäät täytteen.

Valmista täyte: jos käytät purjoa, halkaise ja viipaloi se. Sipuli täytyy kuullottaa pannulla.

Pilko kinkku ja sekoita se purjoon/sipuliin.

Sekoita munat, ranskankerma, ruokakerma, mausteet ja juustoraaste.

Laita kinkku-sipuliseos esikypsennetyn pohjan päälle ja kaada lopuksi kerma-muna-juustoseos.

Jatka kypsentämistä noin puolen tunnin ajan.

Ohje on Maku-lehdestä ja erittäin yksityiskohtainen ohje löytyy sen reseptiarkistosta netissäkin.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

Mamisan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Timjami 0.2g0.5kcal0g0g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 30g43kcal3.8g0.1g3.1g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl33g28kcal0.5g1.4g2.3g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 33g91kcal0.7g1g9.2g0g
Juusto Emmental punaleima 17% Valio38g111kcal13g0g6.5g0g
Grahamjauho 12g40kcal1.3g7.3g0.3g1.2g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl33g112kcal4.6g21g1g1.8g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 22g156kcal0.2g0.1g17.5g0g
Saunapalvikinkku Atria 3%, siivu n.12 g66g59kcal10.5g0.9g1.7g0g
Sipuli (kuorittu)27g7.4kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Ruokasuola jodioitu 0.8g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 11g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana613g1295kcal70g66.4g83.4g7.4g
Valittu annoskoko306g648kcal35g33.2g41.7g3.7g
Annoskoko puolitettuna153g324kcal17.5g16.6g20.9g1.9g
Arvot/100g100g211kcal11.4g10.8g13.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82490