Linssikeitto

Mausteet: chilirouhe, kurkuma, curry, juustokumina, garam masala, inkiväärijauhe (tai pieni pala tuoretta), suolaa.

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat pienehköiksi paloiksi.

Lämmitä öljy isossa kattilassa (5 l) ja lisää mausteet (n. 1 tl kutakin, paitsi suolaa tai maun mukaan).

Kuullota mausteita hetki öljyssä (varo, etteivät pala) ja lisää valkosipuli, kuullota vielä hetki.

Lisää kattilaan peruna- ja porkkanapalaset ja pyörittele niitä mausteöljyssä hetki, lisää sitten vesi ja tomaattimurska.

Tarkista veden määrä, älä lisää liikaa.

Vettä voi lisätä keittämisen aikana, jos sitä on liian vähän.

Huuhtele vihreät linssit ja lisää kiehuvaan keittoon, anna kiehua n. 20 minuuttia hiljaa poreillen.

Huuhtele punaiset linssit ja lisää ne keiton joukkoon, anna kiehua vielä 10 minuuttia, tai kunnes linssit, perunat ja porkkanat ovat kypsiä.

Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Keiton voi myös soseuttaa sauvasekoittimella.

Säilyy jääkaapissa useamman päivän.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green233g758kcal56g114.3g2.3g28g
Peruna, vanha, kuorittu 700g533kcal13.2g108.5g1.4g7g
Porkkana 303g99kcal1.9g16.9g0.6g7.7g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g1167g408kcal18.7g80.5g1.2g16.3g
Valkosipuli 47g51kcal3.7g7.6g0.3g1g
Oliiviöljy 33g289kcal0g0g32.7g0g
Vesi350g0kcal0g0g0g0g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g233g859kcal61.1g138.1g5.8g20.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6132g5994kcal309.2g931.8g88.6g160.6g
Valittu annoskoko3066g2997kcal154.6g465.9g44.3g80.3g
Annoskoko puolitettuna1533g1498kcal77.3g233g22.2g40.2g
Arvot/100g100g98kcal5g15.2g1.4g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=163313