Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1202g289kcal21.8g26.4g3.6g27.6g
Purjosipuli 240g55kcal4.4g5.8g0.5g5g
Valkosipuli 30g33kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Rypsiöljy 41g359kcal0g0g40.6g0g
Flora kevyt margariini 40 400g45g167kcal0.2g1.4g18g0g
Kasvisliemi laimennettu 1202g112kcal3.5g4.9g8.7g0.6g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g300g721kcal45.1g9.3g60.1g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6138g3469kcal154.8g105.4g263.4g67.6g
Valittu annoskoko3069g1735kcal77.4g52.7g131.7g33.8g
Annoskoko puolitettuna1535g867kcal38.7g26.4g65.9g16.9g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.7g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=187518