Kekin oliivi-leseleipä

Lämmitä vesi +42 ja lisää joukkoon leseet joihin sekoitettu hiiva, sokeri ja suola.

Sekoita.

Lisää jauhot ja sulatettu rasva.

Sekoita taikina ja taputa se pellille leivinpaperin päälle litteäksi jauhotetuin käsin.

Kohota 30min.

Lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Painele oliivit leipään.

Voitele ennen tai jälkeen leipä oliiviöljyllä, johon voit lisätä kuivattuja yrttejä.

Paista uunissa keskitasolla noin 15min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Kekki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1195g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 48g194kcal0g47.8g0g0g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%159g398kcal22.3g17.5g8.9g78.1g
Kuivahiiva, annos 11g44g158kcal19.7g17.5g2.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1295g4443kcal132g906.5g15.5g45.3g
Oivariini, 60 (100g)120g657kcal1.2g1.2g71.7g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g120g1052kcal0g0g119.5g0g
Oliivi musta kivetön (Pirkka)80g95kcal0.7g3.5g10.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6144g13995kcal351.8g1988g457.2g246.8g
Valittu annoskoko3072g6998kcal175.9g994g228.6g123.4g
Annoskoko puolitettuna1536g3499kcal88g497g114.3g61.7g
Arvot/100g100g228kcal5.7g32.4g7.4g4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100531