Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1199g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi26g74kcal2.4g1.8g6.1g0g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g16g0.8kcal0g0g0.1g0g
Paistijauheliha 10%560g951kcal111.9g0g56g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g400g140kcal6g26.8g1.2g3.6g
Porkkana 160g52kcal1g8.9g0.3g4.1g
Selleri, annos 50g160g22kcal1.6g4.8g0g0g
Palsternakka 160g102kcal0.8g18.9g0.6g7.2g
Sipuli (kuorittu)160g43kcal2.1g7.7g0.3g2.7g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)160g48kcal1.6g9.6g0.3g1.6g
Valkosipuli 24g26kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 32g283kcal0g0g32g0g
Sokeri 16g65kcal0g16g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6145g3614kcal258.6g196.8g194g39.4g
Valittu annoskoko3072g1807kcal129.3g98.4g97g19.7g
Annoskoko puolitettuna1536g904kcal64.7g49.2g48.5g9.9g
Arvot/100g100g59kcal4.2g3.2g3.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774