Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g300g60kcal4.5g9g1.5g0g
Tomaatti 750g171kcal4.2g25.9g2.2g10.5g
Kurkku 400g44kcal2.2g5.6g0.4g2.8g
Sipuli 110g33kcal1.4g5.3g0.2g1.9g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 200g317kcal2.2g2.9g32g7g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g770g2079kcal138.6g15.4g161.7g0g
Oregano, kuivattu 2g6.1kcal0.2g0.4g0.2g0.9g
Paprika keltainen 340g102kcal3.2g17.3g0.7g6.8g
Oliiviöljy 135g1194kcal0g0g135g0g
Viinietikka 50g10kcal0g0.3g0g0g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Valkosipuli 16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6154g8090kcal316.4g172.4g668.2g62.6g
Valittu annoskoko3077g4045kcal158.2g86.2g334.1g31.3g
Annoskoko puolitettuna1539g2023kcal79.1g43.1g167.1g15.7g
Arvot/100g100g132kcal5.1g2.8g10.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135512