Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 88g25kcal0.9g4g0.3g1.6g
Selleri, annos 50g35g4.9kcal0.4g1.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g88g25kcal0.5g5.2g0.2g2.2g
Sipuli (kuorittu)26g7.1kcal0.3g1.3g0.1g0.4g
Kuohukerma,valio,2dl35g119kcal0.7g1.1g12.3g0g
Juustoraaste emmental punaleima35g137kcal10.2g0g10.5g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1.7g6.1kcal0.2g1.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana616g647kcal26.4g27.8g46.8g8.6g
Valittu annoskoko308g323kcal13.2g13.9g23.4g4.3g
Annoskoko puolitettuna154g162kcal6.6g7g11.7g2.2g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465