Mallan kaalilaatikko

Keitä paloiteltu kaali kypsäksi suolalla ja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 1 litra).

Keittämisen lopupuolella kaada joukkoon riisit ja tarkista nesteen määrä.

Kun riisi-kaaliseos on kypsää, ruskista sipulisilppu, valkosipulimurska ja jauheliha.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja Sambal Oelekilla.

Sekoita ainekset keskenään, mausta vielä siirapilla ja kaada uunivuokaan.

Halutessa tiputtele päälle voi nokareita.

Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Anna pinnan ruskistua kauniista.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali180g38kcal2.2g6.1g0.4g3.8g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 79g180kcal15g0g13.4g0g
Sipuli (kuorittu)12g3.3kcal0.2g0.6g0g0.2g
Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa 23g33kcal0.7g7.1g0g0.2g
Kasvisliemikuutio vähäras. (Maggi)2.5g5.5kcal0.2g0.6g0.2g0g
Siirappi 7.9g24kcal0g5.8g0g0g
Valkosipuli 0.9g1kcal0.1g0.1g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g2.8g21kcal0g0g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana616g609kcal36.8g40.6g32.6g8.4g
Valittu annoskoko308g304kcal18.4g20.3g16.3g4.2g
Annoskoko puolitettuna154g152kcal9.2g10.2g8.2g2.1g
Arvot/100g100g99kcal6g6.6g5.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188708