Jamie oliverin pizza

Pohja;
3dl puolikarkea vehnäjauho
4,5dl durumjauho
reilu 1tl suolaa
3dl kädenlämpöistä vettä
3tl sokeria
8g kuivahiivaa

1. Liuota kädenlämpöiseen veteen sokeri ja kuivahiiva. 2. Sekoita loput kuivat aineet ensin keskenään ja lisää sen jälkeen nesteeseen. 3. Vaivaa taikinasta kimmoisa pallo. 4. Jätä taikina levähtämään n. 15minuutiksi, ja valmistele sillä aikaa täytteet.

Kauli taikinasta kaksi pellin kokoista pohjaa.

Täytä pizza haluamallasi tavalla.

(tässä ohjeessa/kalorimäärässä käytetty molempiin pellillisiin yhteensä 2prk tomaattipyrettä, 150g punaleimaemmentalia, 800g raejuustoa, 2prk tonnikalaa sekä 1pss kinkkusuikaleita) Pohjalle tomaattipyre, seuraavaksi juustot ja sitten muut täytteet.

Paista uunin yläosassa 250asteessa n. 10min.

Pizzasta tulee parempi jos sen paistaa öljytyn folion päällä ritilällä.

Pizza jaetaan 8osaan/pellillinen, yksi annos painaa n. 137g.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Marjab
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 28g94kcal2.8g19.3g0.3g1g
Vehnäjauho, durum 47g165kcal6.1g29.3g1.1g5.9g
Sokeri 1.7g6.9kcal0g1.7g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.1g0kcal0g0g0g0g
Tonnikalapalat vedessä, Pirkka42g47kcal10.6g0g0.4g0g
Kinkkusuikale Pirkka35g36kcal6.3g0.6g0.9g0g
Tomaattipyree, Pirkka20g16kcal0.7g3.8g0.2g0.2g
Juustoraaste emmental punaleima21g83kcal6.1g0g6.3g0g
Raejuusto, Milbona, Lidl113g102kcal18.1g2.8g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana617g1099kcal101.4g115g23g14.2g
Valittu annoskoko308g550kcal50.7g57.5g11.5g7.1g
Annoskoko puolitettuna154g275kcal25.4g28.8g5.8g3.6g
Arvot/100g100g178kcal16.4g18.6g3.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=232960