Hirvipata marinoidusta hirvestä

Edellisen illan homma: Puhdista hirvestä kalvot ja paloittele se sopiviin osiin.

Marinadin tein seuraavasti: tilkka giniä, loraus öljyä, hieman sinappia, gourmet-suolaa, neilikkaa, muskottipähkinää, kokonaisia valkopippureita.

Toisin sanoen: laita niitä mausteita mitä kaapista löytyy ja hyväksi havaitset.

Jätin marinoitumaan kulhossa jääkaappiin, laitoin päälle talouskelmua ja painoksi jälkiruokalautasen, että marinadi peittäisi lihat.

Seuraavana päivänä ruskistin lihat voissa.

Samaan aikaan paistoin padassa pekonia, lisäsin lohkotut sipulit, valkosipulit ja porkkanat niin että ne hieman pääsivät kuullottumaan pekonirasvassa.

Päälle hirvenlihat, sitten perään olut, smetana, lihaliemi (mulla itsetehtyä, kannattaa) ja hiljaiselle tulelle porisemaan kolmeksi tunniksi.

Lopuksi suurustin hieman: vähän vehnäjauhoja sekoitettuna kylmään vesitilkkaan, lisätään pataan.

Maustoin vielä pienellä lisäsuolauksella ja mustapippurilla.

Maustaminen taas kerran oman maun mukaan tässä vaiheessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g40g11kcal0.2g2.4g0.1g1g
Sipuli (kuorittu)39g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Pekoni rasvainen 13g49kcal1.6g0g4.9g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)2.8g21kcal0g0g2.3g0g
Hirvenliha 61g69kcal13g0g1.8g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 73g31kcal0.3g3g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 26g103kcal0.6g0.6g11g0g
Lihaliemi laimennettu 44g8.3kcal0g1.3g0.3g0g
Valkosipuli 4.4g4.7kcal0.3g0.7g0g0.1g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g4.4g16kcal0.6g3.1g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana617g646kcal34.2g26g41.2g4g
Valittu annoskoko309g323kcal17.1g13g20.6g2g
Annoskoko puolitettuna154g162kcal8.6g6.5g10.3g1g
Arvot/100g100g105kcal5.5g4.2g6.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84565