Pätkiskakku

Murskaa keksit ja sekoita muruihin sulatettu voi. Levitä seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatelehdet kylmänä veteen likoamaan.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.

Vaahdota valkuaiset, lisää 1rkl sokeria kun vaahto on kovaa, sekoita vielä.

Vaahdota kerma.

Rouhi/murskaa pätkikset hienoksi rouheeksi.

Sulata suklaa.

Lisää suklaaseen pätkismurut, tuorejuusto, vaniljasokeri ja keltuaiset.

Sekoita tasaiseksi.

Purista lionneista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne, lisäämällä joukkoon pari rkl kiehuvaa vettä.

Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen kokoajan sekoittaen.

Lisää seokseen aiemmin vatkattu kerma ja valkuaiset, sekoita kevyesti.

Levitä seos keksi-voi pedille ja jätä jääkaappiin jähmettymään vähintään 5 tunniksi, mieluiten yön yli.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Imppu1103
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi400g1799kcal26g239.8g83.9g12.4g
Voi 150g1087kcal1.8g0.6g121.9g0g
Maitosuklaa 400g2148kcal40.5g199.9g131.9g0.2g
Pätkis minibites (140 g pussi)280g1371kcal10.1g170.7g70g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton400g640kcal32g16g52g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g10g40kcal0g9.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 220g314kcal27.5g0.7g22.5g0g
Sokeri 30g122kcal0g30g0g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl400g1439kcal8g10.8g151.9g0g
Liivatelehti, gelatiini800g2790kcal684.4g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6176g23500kcal1660.6g1356.8g1269.8g25.2g
Valittu annoskoko3088g11750kcal830.3g678.4g634.9g12.6g
Annoskoko puolitettuna1544g5875kcal415.2g339.2g317.5g6.3g
Arvot/100g100g381kcal26.9g22g20.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172656