Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g428g727kcal85.5g0g29.9g0g
Sipuli (kuorittu)128g35kcal1.7g6.2g0.3g2.2g
Valkosipuli 24g26kcal1.9g3.8g0.1g0.5g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g16g144kcal0g0g16g0g
Vesi1603g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 160g46kcal1.6g7.4g0.5g2.9g
Palsternakka 139g88kcal0.7g16.4g0.6g6.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g160g45kcal1g9.5g0.3g4g
Peruna, vanha, kuorittu 299g228kcal5.6g46.4g0.6g3g
Purjosipuli107g20kcal1.9g2.6g0.2g2.2g
Maustepippuri, annos 1g16g0.5kcal0g0g0.2g0g
Suola, annos 3g8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6176g2718kcal199.8g184.6g97.4g42.2g
Valittu annoskoko3088g1359kcal99.9g92.3g48.7g21.1g
Annoskoko puolitettuna1544g680kcal50g46.2g24.4g10.6g
Arvot/100g100g44kcal3.2g3g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314066