Kasvisgratiini

Keitä kasvikset ( 10min), heitä voidellulle vuoalle, heitä päälle silputtu sipuli ja tomaatti.

Kuumenna kattilassa kerma ja sekoita siihen koskenlaskija nokareina.

Kaada kasvisten päälle.

Lisää suolaa ja mustapippuria ja lopuksi kuorruta juustoraasteella.

Uuniin 40min 200 astetta.

Anna vetäytyä hetki pöydällä ja syö.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Kattilii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keitetty, suolaa 56g19kcal0.4g3.2g0.1g1.5g
Parsakaali, keitetty, suolaa 28g10kcal1.3g0.5g0.1g0.7g
Kukkakaali, keitetty, suolaa 42g10kcal0.8g0.9g0.1g1g
Sipuli (kuorittu)21g5.7kcal0.3g1g0g0.4g
Kesäkurpitsa, keitetty, suolaton 28g6kcal0.2g0.8g0.1g0.2g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g28g5.7kcal0.2g1.1g0.1g0.4g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl56g48kcal0.8g2.5g3.9g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g21g59kcal4g0g4.6g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]28g93kcal7.6g0g6.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana619g511kcal31.2g20g31.6g8.4g
Valittu annoskoko309g256kcal15.6g10g15.8g4.2g
Annoskoko puolitettuna155g128kcal7.8g5g7.9g2.1g
Arvot/100g100g83kcal5g3.2g5.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378758