Kurpitsasämpylät

30 g hiivaa
6 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1½ rkl hienojakoista merisuolaa
1 rkl siirappia
1 l raastettua kurpitsaa tai kesäkurpitsaa kuorineen
6–8 dl vehnäjauhoja
voiteluun ja koristeluun
1 muna
paahdettuja ja suolattuja öljykurpitsan siemeniä
unikonsiemeniä

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy, suola, siirappi ja raastettu kesäkurpitsa.

Vaivaa joukkoon vehnäjauhot.

Taikinan tulee olla kohtuullisen löysää.

Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla pöydällä ja siirrä se sitten öljyttyyn kulhoon.

Kohota 1–2 tuntia.

2. Leivo taikinasta haluamasi kokoisia sämpylöitä jauhotetulla pöydällä.

Lisää jauhoja tarvittaessa leipomisvaiheessa.

Anna sämpylöiden nousta pellillä noin puoli tuntia.

Voitele sämpylät munalla.

Ripottele päälle kurpitsan- ja unikonsiemeniä.

Paista sämpylät kypsiksi 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 177 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva, 50g3.5g2.1kcal0.5g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 70g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 3.2g28kcal0g0g3.2g0g
Suola, annos 3g2.6g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 2.3g7kcal0g1.7g0g0g
Kurpitsa 117g19kcal0.9g2.3g0.1g2.3g
Vehnäjauho puolikarkea 105g360kcal10.7g73.5g1.3g3.7g
Kananmuna kuoreton 6.4g9kcal0.8g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana619g850kcal25.8g155g10.6g12g
Valittu annoskoko310g425kcal12.9g77.5g5.3g6g
Annoskoko puolitettuna155g213kcal6.5g38.8g2.7g3g
Arvot/100g100g137kcal4.2g25g1.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=252206