Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow260g922kcal18.2g207.8g2.1g0g
Maito,kevyt (valio) 100g2165g996kcal69.3g103.9g32.5g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 87g109kcal9.5g0.2g7.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 289g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g7.2g0.7kcal0.1g0g0g6.1g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g289g831kcal19.3g174.4g4.9g16.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6192g5718kcal232.8g972.6g94.6g45.6g
Valittu annoskoko3096g2859kcal116.4g486.3g47.3g22.8g
Annoskoko puolitettuna1548g1430kcal58.2g243.2g23.7g11.4g
Arvot/100g100g92kcal3.8g15.7g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157