Gruusialainen kaalilaatikko

Kevennetty Pirkan ohje.

Silputa kaali, hauduta vedessä kannen alla vartti.

paloittele sipulit, valkosipulit ja maustekurkut.

ruskista jauheliha omassa rasvassa ja lisää sipuli-maustekurkkuseos.

Sekoita kaalin joukkoon creme bonjour, tomaattipyre paprika, pippuri, suola ja provencen yrtttiseosta pari teelusikkaa sekä tomaattipyre.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista 200-asteisessa uunissa reilu puolituntia.

Anna vetäytyä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2655 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali16g3.3kcal0.2g0.5g0g0.3g
Sipuli 0.9g0.3kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.2g0.3kcal0g0g0g0g
Maustekurkku sokerisuolattu 1.8g0.4kcal0g0.1g0g0g
Tomaattipyree, Pirkka1.2g1kcal0g0.2g0g0g
Paprikajauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 2.3g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 4.7g10kcal0.8g0g0.8g0g
Kermajuusto 17%, rainbow (Rainbow), annos 35g0.6g1.6kcal0.2g0g0.1g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g1.8g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g1.8g2.1kcal0.1g0.1g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana62g40kcal2.6g2g2.2g0.6g
Valittu annoskoko31g20kcal1.3g1g1.1g0.3g
Annoskoko puolitettuna16g10kcal0.7g0.5g0.6g0.2g
Arvot/100g100g65kcal4.2g3.2g3.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316493