Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu13g16kcal1.4g0g1.1g0g
Voi 4.7g34kcal0.1g0g3.8g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g9g48kcal0.8g2.7g3.7g0.6g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g1.4g5.6kcal0g1.4g0g0g
Hasselpähkinä 3g20kcal0.4g0.1g1.9g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana62g246kcal5.4g8.4g21g2.2g
Valittu annoskoko31g123kcal2.7g4.2g10.5g1.1g
Annoskoko puolitettuna16g61kcal1.4g2.1g5.3g0.6g
Arvot/100g100g395kcal8.7g13.5g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363