Rahkatorttu (persikkaa sisällä)

Voitele tasapohjainen irtopohjavuoka, halk.

noin 25cm.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna vatkaten joukkoon.

lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Laita kylmään huilimaan täytteen teon ajaksi.

Viipaloi valutetut persikat ohuemmiksi siivuiksi.

Sekoita täytteen ainekset kermaa lukuunottamatta keskenään, sitruunasta mukaan myös raastettu kuori.

Levitä pohjan päälle persikkaviipaleet.

Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita se varoen muun täytteen joukkoon.

Kaada täyte persikoiden päälle.

Paista 50-60min. 175 asteessa.

Anna tortun jäähtyä kunnolla ennen vuuan reunojen irroittamista ja lautaselle siirtelyä.

Säilytä jääkaapissa.

Persikat voi jättää pois tai korvata ne muulla mieleisellä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g1.8g13kcal0g0g1.5g0g
Sokeri 1.6g6.3kcal0g1.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 1g1.4kcal0.1g0g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3g10kcal0.3g2.1g0g0.1g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0.3%9g5.9kcal1g0.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 3g4.3kcal0.4g0g0.3g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml0.9g0.2kcal0.1g0g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.4g1.2kcal0g0.3g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g3.7g12kcal0.1g0.1g1.3g0g
Persikkasäilyke sokeriliemessä 6.6g4.5kcal0.1g1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana63g121kcal4.2g11.4g6.4g0.4g
Valittu annoskoko31g61kcal2.1g5.7g3.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna16g30kcal1.1g2.9g1.6g0.1g
Arvot/100g100g193kcal6.7g18.2g10.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=422284