Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 5.2g5.6kcal0.4g0.7g0g0.4g
Herne 4.2g2.9kcal0.2g0.4g0g0.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g3.1g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Omena, keskikokoinen 200g7.8g2.7kcal0g0.6g0g0.1g
Oliiviöljy 1g9kcal0g0g1g0g
Viinietikka 0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g1.3g7.4kcal0.2g0.3g0.6g0.2g
Peruna, keskikokoinen 60g7.8g4.7kcal0.1g1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana63g67kcal1.8g6.2g3.2g2g
Valittu annoskoko31g34kcal0.9g3.1g1.6g1g
Annoskoko puolitettuna16g17kcal0.5g1.6g0.8g0.5g
Arvot/100g100g107kcal2.9g9.9g5.1g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204