Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi8.7g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.9g0.7kcal0.1g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma0.3g0.8kcal0g0.2g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)7g22kcal1g4.1g0.2g0.9g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g14g49kcal1.8g9.7g0.3g0.5g
Voi, 1 tl, 5 g0.9g6.4kcal0g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana64g159kcal5.8g28g2.4g3g
Valittu annoskoko32g79kcal2.9g14g1.2g1.5g
Annoskoko puolitettuna16g40kcal1.5g7g0.6g0.8g
Arvot/100g100g248kcal9.1g43.8g3.8g4.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143577