Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 13g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 0.9g2.6kcal0g0.7g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0g0.2kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 10g29kcal0.8g5.4g0.2g1.3g
Vehnäjauho puolikarkea 5.7g20kcal0.6g4g0.1g0.2g
Auringonkukansiemen 2.2g13kcal0.5g0.3g1.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana64g130kcal3.8g20.8g2.8g3.2g
Valittu annoskoko32g65kcal1.9g10.4g1.4g1.6g
Annoskoko puolitettuna16g32kcal1g5.2g0.7g0.8g
Arvot/100g100g203kcal5.9g32.5g4.4g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326525