Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 13g3kcal0.2g0.3g0g0.3g
Purjosipuli 2.5g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Valkosipuli 0.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 0.4g3.7kcal0g0g0.4g0g
Flora kevyt margariini 40 400g0.5g1.7kcal0g0g0.2g0g
Kasvisliemi laimennettu 13g1.2kcal0g0.1g0.1g0g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g3.1g7.5kcal0.5g0.1g0.6g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana64g36kcal1.4g1.4g2.6g0.8g
Valittu annoskoko32g18kcal0.7g0.7g1.3g0.4g
Annoskoko puolitettuna16g9kcal0.4g0.4g0.7g0.2g
Arvot/100g100g56kcal2.2g2.2g4.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=187518