Jauhelihapiirakka

Valmista täyte: Ruskista isolla pannulla öljyssä jauheliha.

Lisää joukkoon loput täytenainekset.

Hauduta miedolla lämmöllä kunnes peruna on kypsää.

Jäähdytä täyte.

Kaaviloi piirakkalevy uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä ja nosta se pellille.

Levitä täyte.

Kaaviloi toinen piirakkalevy kanneksi.

Painele reunat kevyesti sormilla kiinni.

Voitele kanamunalla.

Pinnalle voi ripotella korppujauihoja tai siemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Pellillisestä tulee helposti syötävää isommallekin porukalle.

Tarjoa esim.

salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 124 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, pakaste (Sunnuntai), annos 400g133g506kcal7.2g42.6g33.3g2.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.3g2.4kcal0g0g0.3g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 100g227kcal19g0g17g0g
Peruna, vanha, kuorittu 20g15kcal0.4g3.1g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)2.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.7g2.8kcal0.2g0.4g0g0.1g
Maustepippuri, annos 1g0.2g0kcal0g0g0g0g
Persilja 8.3g2.3kcal0.1g0.1g0g0.7g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)33g55kcal1g1.3g5g0g
Kananmuna 50g(kpl)10g13kcal1.1g0g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana620g1647kcal58g95.2g113g6.6g
Valittu annoskoko310g823kcal29g47.6g56.5g3.3g
Annoskoko puolitettuna155g412kcal14.5g23.8g28.3g1.7g
Arvot/100g100g265kcal9.3g15.3g18.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=267176