Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)533g1865kcal74.6g298.4g36.8g58.6g
Vehnäjauho puolikarkea 260g891kcal26.5g181.8g3.1g9.1g
Ruisjauho kokojyväjauho 73g223kcal6.4g40.6g1.4g10.2g
Flora margariini 60, annos 10g133g719kcal0.3g0.4g79.9g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 266g80kcal7.7g9.6g0.3g0g
Leivinjauhe 19g33kcal1g7g0g0.1g
Kananmuna kuorineen punnittu160g201kcal17.6g0.5g14.4g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g13g41kcal1.5g8g0.9g3.7g
Fariinisokeri266g1082kcal0g266.2g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)533g346kcal17.1g25.6g18.7g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g160g227kcal20g0.5g16.5g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g133g385kcal1.6g74.6g0g53.3g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g21g85kcal0g21.1g0g0g
Raparperi 533g180kcal3.7g29.3g0.5g7.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6208g12718kcal356g1927.2g345g285g
Valittu annoskoko3104g6359kcal178g963.6g172.5g142.5g
Annoskoko puolitettuna1552g3180kcal89g481.8g86.3g71.3g
Arvot/100g100g205kcal5.7g31g5.6g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=363219