Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 399g2835kcal3g1.6g319.3g0g
Sokeri 566g2295kcal0g564.9g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu724g912kcal79.6g2.2g65.1g0g
Leivinjauhe 27g47kcal1.4g10.1g0g0.1g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g1064g3725kcal37.3g862.1g10.6g31.9g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g27g106kcal0g26.3g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 266g327kcal10.6g11.4g26.7g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 32g118kcal5.9g3.5g6.9g9.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6208g20732kcal275.6g2964.2g857.2g83.4g
Valittu annoskoko3104g10366kcal137.8g1482.1g428.6g41.7g
Annoskoko puolitettuna1552g5183kcal68.9g741.1g214.3g20.9g
Arvot/100g100g334kcal4.4g47.7g13.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=420822