Ihana kesäkurpitsavuoka

500g paistijauhelihaa
öljyä paistamiseen
1 kg kesäkurpitsa
2 reilunkokoista sipulia
140g tomaattipyrettä
1dl vettä
4 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl oreganoa
1 pss (150g) emmental punaleima raastetta

Viipaloi kesäkurpitsa reiluiksi viipaleiksi, paista öljyssä kullanvärisiksi, laita niistä puolet uunivuoan pohjalle ja puolet odottamaan lautaselle.

Ruskista jauheliha ja hienn.

Sipulit ja valkosipulin kynnet.

Lisää pannulle tomaattipyree, vesi ja mausteet, anna hautua n. 10 min., jonka jälkeen voit kaataa seoksen kesäkurpitsojen päälle.

Lado pinnalle loput kesäkurpitsaviipaleet ja reilusti juustoraastetta.

Kypsennä 175 astetta n. 35 min. Anna vetäytyä hetki.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 259 grammaa

Eija62
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha 10%1503g2555kcal300.6g0g150.3g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl45g406kcal0g0g45.1g0g
Sipuli (kuorittu)301g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g421g311kcal18.9g54.3g0.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 301g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g42g44kcal3.3g6.9g0.3g0.8g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g15g34kcal1.6g5.8g0.5g0g
Oregano, kuivattu 15g46kcal1.7g3.3g1.5g6.4g
Emmental punaleima raaste Ingman 100g451g1758kcal130.8g2.7g130.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6216g10472kcal921.6g174.8g659.8g24.6g
Valittu annoskoko3108g5236kcal460.8g87.4g329.9g12.3g
Annoskoko puolitettuna1554g2618kcal230.4g43.7g165g6.2g
Arvot/100g100g169kcal14.8g2.8g10.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=136556