Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1050g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g280g1070kcal42g210g8.4g23g
Hiiva, 50g70g43kcal9.2g0.8g0.3g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl350g1225kcal49g224.1g10.9g19.3g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 17g68kcal0g16.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1260g4324kcal128.4g882.2g15.1g44.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl70g630kcal0g0g70g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6216g14721kcal457.2g2667.8g209.4g172.8g
Valittu annoskoko3108g7360kcal228.6g1333.9g104.7g86.4g
Annoskoko puolitettuna1554g3680kcal114.3g667g52.4g43.2g
Arvot/100g100g237kcal7.4g42.9g3.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146073