Juhlaporokeitto

Valmistus
Ruskista käristys ja hauduta sitä lihaliemessä vajaa tunti.

Lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja keitä kypsäksi.

Ole tarkkana että perunat ovat varmasti pehmeitä keskeltäkin (perunat voi myös keittää erikseen ja lisätä kypsinä).

Kuumenna ruokakerma toisessa kattilassa varovasti ja lisää juusto pieninä kuutioina.

Anna juuston sulaa kermaan.

ÄLÄ ANNA KIEHUA! Kaada kerma-juusto keittoon ja anna hiljalleen hautua mutta ÄLÄ LAITA KANTTA PÄÄLLE ETTEI JUOKSUTU.

Bon appetit, toivoo Paula Korpela 23-11-2006

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 692 grammaa

Tkonu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma, Valio Hyla 15%450g720kcal12.2g12.2g67.5g0g
Poronkäristys (Kylmänen)504g680kcal100.8g0.5g30.2g0g
Voi, 1 tl, 5 g45g329kcal0.5g0.5g36g0g
Juuressuikale (Pirkka), annos 280g252g63kcal2.5g12.3g0.5g6.3g
Peruna, keskikokoinen 60g720g432kcal10.8g93.6g0.7g6.5g
Koskenlaskija viherpippurisulatejuusto225g630kcal42.7g0g49.5g0g
Lihaliemikuutio (knorr) (Knorr), annos 10g18g47kcal2.3g0.4g4g0.1g
Vesi900g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6228g5801kcal343.6g239g376.8g25.8g
Valittu annoskoko3114g2901kcal171.8g119.5g188.4g12.9g
Annoskoko puolitettuna1557g1450kcal85.9g59.8g94.2g6.5g
Arvot/100g100g93kcal5.5g3.8g6.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=348763