Porkkanasosekeitto avokadotahnalla

Tämä resepti on alunperin Glorian ruoka ja viini -lehdestä, modailin hieman sen mukaan mitä aineksia ja mausteita kaapissa oli.

Sulata voi. Kuullota pilkottua kesäkurpitsaa, porkkanaa ja perunaa voisulassa hetken.

Lisää vettä ja keittele rauhallisella lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kattilaan voi laittaa mausteita maun mukaan, itse laitoin suolaa, laakerinlehden, neilikoita ja muskottipähkinää.

Samaan aikaan kuori avokado, soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella, mausteeksi sopii sitruunamehu ja mustapippuri.

Kun kasvikset ovat kypsiä, mausta vielä vaikka garam masalalla ja basilikalla ja lisää joukkoon creme fraiche.

Soseuta sauvasekoittimella.

Annostele keitto lautaselle ja laita avokadotahnasta kokkare keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 623 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 300g595kcal7.9g2.3g58.2g20.1g
Voi 38g272kcal0.4g0.2g30.5g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 125g347kcal2.5g3.8g35g0g
Kesäkurpitsa zucchini 500g90kcal2.8g12.5g2g3.5g
Peruna, keskikokoinen 60g150g90kcal2.3g19.5g0.2g1.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g751g210kcal4.5g44.7g1.5g18.8g
Vesi, vesijohtovesi 1251g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6230g3209kcal40.8g166g254.8g87.6g
Valittu annoskoko3115g1605kcal20.4g83g127.4g43.8g
Annoskoko puolitettuna1558g802kcal10.2g41.5g63.7g21.9g
Arvot/100g100g52kcal0.7g2.7g4.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=98164