Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60g435kcal0.7g0.2g48.7g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)77g466kcal6.6g14.6g42g10g
Sokeri 73g295kcal0g72.7g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu62g78kcal6.8g0.2g5.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 22g76kcal2.3g15.6g0.3g0.8g
Leivinjauhe 1.7g3kcal0.1g0.6g0g0g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön17g122kcal1.4g1.5g13g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g2952kcal35.8g210.8g219g21.6g
Valittu annoskoko313g1476kcal17.9g105.4g109.5g10.8g
Annoskoko puolitettuna156g738kcal9g52.7g54.8g5.4g
Arvot/100g100g472kcal5.7g33.7g35g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=104571