Heidin Saaristolaisleipä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada taikina vuokaleipävuokiin 2 x 30cm vuokaan ja anna kohota 2h.

Paista 160-170 astetta 1,5 - 2h.

Jos alkaa tummumaan päältä laita leivinpaperi päälle.

Säilyy hyvin jääkaapissa jopa viikon.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2948 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)106g34kcal3.5g4.8g0g0g
Suola, annos 3g2.4g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma32g102kcal0g23.5g0g0g
Hiiva 8g5.9kcal1g0.1g0g0.5g
Vehnäjauho, sunnuntai69g241kcal8.3g48.9g1.4g2.1g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)32g121kcal3.7g24.5g0.7g4.5g
Vehnälese Sydänystävä 5tl 5g32g45kcal4.5g4.5g1.1g15.3g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g32g97kcal3.1g19.5g0.6g4.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1290kcal48.2g251.6g7.6g54g
Valittu annoskoko313g645kcal24.1g125.8g3.8g27g
Annoskoko puolitettuna156g322kcal12.1g62.9g1.9g13.5g
Arvot/100g100g206kcal7.7g40.3g1.2g8.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=105153