Kaalilaatikko

Suikaloi kaali ja sipuli.

Laita ne kiehuvaan, suolattuun veteen (tai suolan sijaan voi laittaa kasvisliemikuutio x2). Anna kiuhua kunnes kaali pehmenee hieman.

Paista jauheliha ja mausta esim.

grillimausteella.

Keitä riisi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä.

Kun kaali on pehmennyt, kaada nesteestä suurinosa pois (säästä n. 5dl).

Yhdistä sipuli-kaaliseos, keitetty riisi sekä jauheliha keskenään.

Lisää siirappi, soija sekä halutessasi kerma (hyvää tulee ilman kermaakin).

Kaada seos voideltuun uunivuokaan, päälle hieman korppujauhoja ja sitten uuniin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mammu84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali126g27kcal1.5g4.3g0.3g2.6g
Kariniemen kananpojan jauheliha (Kariniemi), annos 400g31g40kcal4.7g0g2.8g0g
Rypsiöljy Kultasula (Ravintoraisio oy), annos 16g1.3g11kcal0g0g1.3g0g
Sipuli (kuorittu)31g8.5kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Siirappi 11g33kcal0g8.1g0g0g
Soijakastike 4.7g2.8kcal0.2g0.4g0g0g
Korppujauho 2g7.2kcal0.2g1.5g0g0.1g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g26g14kcal0.8g1.7g0.5g0g
Täysjyväriisi Risella keitetty (Risella), annos 100g47g57kcal1.1g11.6g0.7g0.9g
Kariniemen kalkkunan paistijauheliha (Kariniemi), annos 200g31g44kcal6g0g2.2g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.9g2.4kcal0.1g0.1g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g494kcal30g58.4g16.2g8.2g
Valittu annoskoko313g247kcal15g29.2g8.1g4.1g
Annoskoko puolitettuna156g124kcal7.5g14.6g4.1g2.1g
Arvot/100g100g79kcal4.8g9.3g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113364