Jäädytetty suklaakakku

1. Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi.

2. Pane keksit muovipussiin ja murenna kaulimella painellen.

Lisää sulatettu voi ja sekoita.

Levitä seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan.

3. Sulata suklaa vesihauteessa tai pidä sitä mikroaaltouunissa täydellä teholla minuutin verran.

4. Sekoita kulhossa juusto, puolet sokerista, vanilliinisokeri ja suklaa.

Erota munista keltuaiset ja valkuaiset niin, ettei valkuaisten joukkoon tule yhtään keltuaista.

Lisää keltuaiset juustoseokseen.

5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa puhtaalla vatkaimella.

Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja loput sokerista vaahdoksi.

6. Sekoita juustoseokseen ensin kermavaahti ja lopuksi valkuaisvaahto kevyesti sekoittaen.

Valkuainen saa jäädä pieninä hattaroina joukkoon.

7. Kaada seos vuokaan ja jätä muovikelmulla peitettynä pakastimeen vuorokaudeksi.

Ota kakku pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoamista ja koristele se esim.

suklaalla ja kermavaahdolla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Takibi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g48g217kcal3.7g32.8g7.7g1.7g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)24g92kcal0.1g1.6g9.7g0g
Taloussuklaa, Fazer48g249kcal1.9g27g14.5g2.6g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 56g98kcal4.3g1.3g8.4g0g
Sokeri 27g111kcal0g27.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu44g55kcal4.8g0.1g3.9g0g
Kuohukerma,valio,2dl64g219kcal1.3g1.9g22.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g2080kcal32.2g184g133.4g8.6g
Valittu annoskoko313g1040kcal16.1g92g66.7g4.3g
Annoskoko puolitettuna156g520kcal8.1g46g33.4g2.2g
Arvot/100g100g333kcal5.2g29.4g21.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=119917