Tomaatti- mozzarella kasvispiirakka

Ota 5kpl piirakkataikinalevyjä sulamaan leivinpaperin päälle ja lämmitä uuni 225 asteeseen.

Hienonna purjo ja leikkaa kirsikkatomaatit viipaleiksi.

Viipaloi myös mozzarellajuusto.

Sekoita flora maku ruoka, maito ja kolme munaa keskenään ja lisää hieman suolaa sekä mustapippuria.

Kauli sulaneet piirakkataikinalevyt leivinpaperin päällä koko paperin kokoiseksi.

Siirrä leivinpaperi taikinoineen korkeareunaiseen uunipeltiin niin että taikinaa tulee myös pellin reunoille ja paista piirakkapohjaa 15 minuuttia.

Kuullota sillä välin jäiset paprikasuikaleet ja purjo öljyssä kevyesti.

Laita purjot ja paprikat piirakkapohjalle ja kaada päälle muna-maitoseos.

Lisää seuraavaksi juustoraastetta.

Asettele pinnalle vielä tomaatti- ja mozzarellaviipaleita, sekä ripottele basilikamaustetta.

Paista piirakkaa vielä noin 40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Tarjoile piirakan päällä tuoreita basilikan lehtiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, Pirkka, annos 400g77g284kcal4.4g26.9g17.7g1.5g
Kananmuna kuoreton 23g33kcal2.9g0.1g2.4g0g
Flora Maku ruoka valkosip+sitrtimjami (Flora), annos 250g32g54kcal0.8g1.9g4.8g0.2g
Mozzarella 17% (Pirkka)19g45kcal3.8g0.1g3.3g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen32g6.4kcal0.2g1.2g0.1g0.4g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g38g8.5kcal0.4g1.7g0g0.8g
Purjosipuli 26g5.9kcal0.5g0.6g0.1g0.5g
Ruokaöljy keskiarvo 1.3g11kcal0g0g1.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen45g15kcal1.5g2.2g0g0g
Pizza mix juustoraaste 500g, annos 50g19g68kcal3.8g0.2g4.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1064kcal36.6g69.8g68.6g6.8g
Valittu annoskoko312g532kcal18.3g34.9g34.3g3.4g
Annoskoko puolitettuna156g266kcal9.2g17.5g17.2g1.7g
Arvot/100g100g170kcal5.9g11.2g11g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=124305