Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g3.1g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 44g166kcal6.4g25.3g3.2g4.4g
Vehnäjauho puolikarkea 108g371kcal11g75.7g1.3g3.8g
Sokeri 3.3g14kcal0g3.3g0g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 139g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)14g100kcal0.1g0.1g11.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1301kcal35g208.8g31.2g16.4g
Valittu annoskoko313g650kcal17.5g104.4g15.6g8.2g
Annoskoko puolitettuna156g325kcal8.8g52.2g7.8g4.1g
Arvot/100g100g208kcal5.6g33.4g5g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=126623