Auringonkukansiemenleipä

Lämmitä piimä käden lämpöiseksi ja murenna siihen hiiva.

Lisää sokeri, vehnäjauhot, pellavansiemenrouhe ja siirappi ja sekoita ja anna kohota 15min jotta taikina kuplii.

Lisää taikinaan auringonkukansiemenet, suola ja alusta taikina kädellä auttaen sämpyläjauhoilla.

Lisää viimeiseksi öljy ja leivo taikinasta pehmeä kiinteä pallo, jaa kahtia ja leivo leiviksi, anna kohota 15 min ja paista uunissa 225 asteessa 10-12min kunnes leipä on päältä kypsän näköinen.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 689 grammaa

Nannikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ingman 1% Rela, piimä 100ml113g45kcal3.6g5g1.1g0g
Hiiva 11g8.4kcal1.5g0.1g0g0.8g
Sokeri 2.3g9kcal0g2.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 59g202kcal6g41.3g0.7g2.1g
Pellavansiemenrouhe,Risetti7.9g40kcal2g2.6g2.3g2.3g
Siirappi 23g68kcal0g16.8g0g0g
Auringonkukansiemen 15g88kcal3.4g1.9g7.3g0.9g
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 75g235kcal7.9g44.5g1.6g4.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl6.3g57kcal0g0g6.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1506kcal48.8g229g38.6g20.4g
Valittu annoskoko312g753kcal24.4g114.5g19.3g10.2g
Annoskoko puolitettuna156g377kcal12.2g57.3g9.7g5.1g
Arvot/100g100g241kcal7.8g36.7g6.2g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=126825