Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi97g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g78g237kcal7.5g47.6g1.6g11.3g
Vehnäjauho puolikarkea 126g433kcal12.9g88.3g1.5g4.4g
Hiiva 4.9g3.6kcal0.6g0.1g0g0.3g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5.8g52kcal0g0g5.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1451kcal42g272g17.8g32g
Valittu annoskoko313g726kcal21g136g8.9g16g
Annoskoko puolitettuna156g363kcal10.5g68g4.5g8g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580