Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä

Raasta porkkanat.

Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.

Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.

Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.

Tiputtele pellille taikina nokareita.

(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.

Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.

laita uuni lämpeämään 200C.

Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.

Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Jynny
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 84g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g27g7.7kcal0.2g1.6g0.1g0.7g
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g84g262kcal2.1g63.3g0.4g6.3g
Fin mix hieno jauhoses,gluteeniton (Semper), annos 100g84g287kcal2.1g70.1g0.4g1.7g
Kuivahiiva, annos 11g2.3g8.4kcal1g0.9g0.1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5.3g48kcal0g0g5.3g0g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl8.4g29kcal1.2g4.7g0.6g0.9g
Pellavansiemenrouhe,Risetti14g69kcal3.4g4.6g4g3.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1419kcal20g290.4g21.8g27g
Valittu annoskoko312g710kcal10g145.2g10.9g13.5g
Annoskoko puolitettuna156g355kcal5g72.6g5.5g6.8g
Arvot/100g100g227kcal3.2g46.5g3.5g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140049