Porkkanasosekeitto

Laita pilkotut porkkanat, kesäkurpitsa ja valkosipuli kiehuvaan veteen.

Kuullota pilkottu sipuli öljytilkassa ja lisää joukkoon, samoin liotetut ja keitetyt kikherneet.

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää creme fraiche ja mausteita, esim suolaa ja yrttejä.

Soseuta sauvasekoittimella.

Raejuusto sopii tämänkin keiton päälle proteiinilisäksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 602 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 130g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g52g15kcal0.3g3.1g0.1g1.3g
Kesäkurpitsa zucchini 56g10kcal0.3g1.4g0.2g0.4g
Sipuli 35g11kcal0.4g1.7g0.1g0.6g
Valkosipuli 0.9g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.9g7.8kcal0g0g0.9g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 13g36kcal0.3g0.4g3.6g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 25g33kcal2.1g4.4g0.5g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g227kcal7g22.2g10.8g7.2g
Valittu annoskoko313g113kcal3.5g11.1g5.4g3.6g
Annoskoko puolitettuna156g57kcal1.8g5.6g2.7g1.8g
Arvot/100g100g36kcal1.1g3.6g1.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142906