Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g32g228kcal0g0g25.3g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 24g31kcal2.7g0.1g2.2g0g
Sokeri 18g73kcal0g17.9g0g0g
Ruislese (10g)8.4g17kcal1.3g2.2g0.4g3.3g
Vehnäjauho, sunnuntai55g192kcal6.6g39g1.2g1.6g
Leivinjauhe 2.1g3.7kcal0.1g0.8g0g0g
Puolukka 63g25kcal0.3g4.3g0.3g1.6g
Maitorahka, Valio, 0,353g34kcal5.8g2.2g0.2g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)42g27kcal1.4g2g1.5g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 13g16kcal1.4g0g1.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.1g8.4kcal0g2.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1310kcal39.2g141.2g64.4g13g
Valittu annoskoko312g655kcal19.6g70.6g32.2g6.5g
Annoskoko puolitettuna156g328kcal9.8g35.3g16.1g3.3g
Arvot/100g100g210kcal6.3g22.6g10.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143557