Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi106g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g28g108kcal4.2g21.1g0.8g2.3g
Hiiva, 50g7g4.3kcal0.9g0.1g0g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl35g123kcal4.9g22.5g1.1g1.9g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.7g6.9kcal0g1.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 127g435kcal12.9g88.7g1.5g4.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl7g63kcal0g0g7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1480kcal45.8g268.2g20.8g17.2g
Valittu annoskoko313g740kcal22.9g134.1g10.4g8.6g
Annoskoko puolitettuna156g370kcal11.5g67.1g5.2g4.3g
Arvot/100g100g237kcal7.3g42.9g3.3g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146073