Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 450 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 28g6.4kcal0.5g0.7g0.1g0.6g
Sipuli (kuorittu)14g3.7kcal0.2g0.7g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.1g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Juuriselleri 14g4.4kcal0.2g0.6g0g0.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl4.2g38kcal0g0g4.2g0g
Tomaattipyree, Pirkka10g8kcal0.3g1.8g0.1g0.1g
Vesi111g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g1.1g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Puna-ahven pakaste56g54kcal10g0g1.5g0g
Katkarapu pienet (pirkka)25g17kcal3.7g0g0.2g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)35g36kcal5.9g0.6g1g0g
Valkoviini kuiva 14g10kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g355kcal41.8g9.4g14.2g2.6g
Valittu annoskoko313g178kcal20.9g4.7g7.1g1.3g
Annoskoko puolitettuna156g89kcal10.5g2.4g3.6g0.7g
Arvot/100g100g57kcal6.7g1.5g2.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146156