Kekin kukkakaali-nakki gratiini

Sekoita jäiset kukkakaalit ja pilkotut nakit vuokaan.

Valmista kattilassa gratiini: Sulata rasva, lisää jauhot, lisää pikkuhiljaa maito koko ajan sekoittaen.

Mausta valkopippurilla, suolalla ja halutessasi sipuli- ja valkosipulijauheella.

Lisää joukkoon aurajuusto ja anna sulaa.

Kaada valmis gratiini vuokaan.

Kypsennä uunin keskitasolla 225 asteessa noin 25min.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 276 grammaa

Kekki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, pakaste, Apetit141g24kcal2.3g3.1g0.3g2.7g
Nakki, keskiarvo 34g79kcal3.9g0.4g7g0g
Flora margariini 60, annos 10g8.5g46kcal0g0g5.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.1g24kcal0.7g4.9g0.1g0.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen113g37kcal3.7g5.5g0g0g
Aurajuusto8.5g29kcal1.7g0g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g479kcal24.6g27.8g30g5.8g
Valittu annoskoko313g239kcal12.3g13.9g15g2.9g
Annoskoko puolitettuna156g120kcal6.2g7g7.5g1.5g
Arvot/100g100g77kcal3.9g4.4g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153140